• Do krabice od topánok sa zmestí lásky až-až...

          • Každoročne sa žiaci a rodičia našej školy zapájajú do krásnej charitatívnej aktivity Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok. Vďaka entuziazmu Zuzky Huttnerovej sa nám darí odovzdať starenkám a starčekom z domovov dôchodcov každým rokom viac balíčkov. Ani tento rok tomu nebolo inak, Zuzkino auto sme naplnili 59 balíčkami lásky, ktoré budú odovzdané dôchodcom v seneckých domovoch sociálnych služieb. Ďakujeme všetkým darcom za štedrosť, nech je k vám láskou štedrý celý adventný čas. 

          • Aj rodičia sa s nami môžu učiť...

          • V stredu 29.11. sme našim rodičom opäť ponúkli večerné workshopy a teší nás, že záujem bol znovu veľký. Rodičia sa mohli nielen zoznámiť s princípmi Hejného matematiky, ale aj diskutovať o našich skúsenostiach z vyučovania matematiky. Spolu s deťmi si mohli vyzdobiť keramické šálky ako originálne vianočné darčeky a nakoniec sme ponúkli predstavenie učebnej platformy Smartbooks. Tešíme sa na ďalšie stretnutia v 2. polroku. Ak máte záujem o konkrétne témy, napíšte na info@skolasenec.sk a my sa ich pokúsime zaradiť do programu ďalšej Školy pre rodičov. 

          • Vstupenky na ples už v predaji!

          • Vážení rodičia, od pondelka 4.12.2023 je možné zakúpiť vstupenky na ples.

            Vstupenky budú pripravené na recepcii (pani Milka, pani Norika), platba je možná len v hotovosti. 

            K dispozícií je okrem rezervovaných ešte 20 voľných lístkov, budeme radi, ak pozvete svojich známych, priateľov.

            Vaša škola

          • Viete, kde je Keňa?

          • My, tretiaci, to vieme. Učili sme sa o Keni na hodinách angličtiny... a tak nás veľmi potešilo, keď sme mohli u nás v škole privítať dve študentky z Nairobi, hlavného mesta Kene. Sestry Watiri Nduba a Karungari Nduba prišli na študijný pobyt na Slovensko a my sme s nimi zažili netradičnú hodinu angličtiny. Hovorili sme o Keni a zopakovali sme si aj všetky zvieratká, ktoré poznáme z angličtiny. Potom nás vystriedali žiaci 7.A a 8.A a keďže sa Karungari ako študentka psychológie zaoberá sociálnymi sieťami, debatovali naši starší spolužiaci práve o tom, čo všetko nám sociálne siete ponúkajú a o čo nás oberajú. Takéto hodiny by sme privítali aj častejšie. 

          • Všetci vraveli, že sme hrali najlepšie... vybíjanú

          • V stredu 29.11.2023 sme v okresnom kole vo vybíjanej dievčat podali výborný výkon, ale napokon sme vo finále podľahli družstvu žiačok zo ZŠ v Malinove. Náš tím v zložení Biba, Lucia B., Lori, Saša, Nela, Vanessa, Gréta, Lívia, Zorka, Zuzka a Stela si zaslúži obrovskú gratuláciu, lebo dievčatá spolu s koučkou Zuzkou H. boli úžasné. Ďakujeme za reprezentáciu školy, zo seneckých škôl sme boli najlepšie. 

          • Zasadili sme živý plot...

          • Dnešný slnečný deň sme využili k tomu, aby sme v predzáhradke zasadili 30 kríčkov fotínií a vavrínovca. Do výsadby sa zapojili žiaci 7. až 9. ročníkov, ktorí sa toho iniciatívne chopili a urobili veľký kus práce pod vedením učiteľského tandemu M. Gergelová a O. Hvezdúľ, ktorým týmto veľmi ďakujeme. Ďakujeme všetkým zapojeným žiakom a vyučujúcim, ktorí participovali. 

          • Podaj labku – októbrová zbierka pre útulok

          • Pri príležitosti medzinárodného dňa zvierat v mesiaci október sme zorganizovali jeden týždeň v našej škole zbierku pre psí útulok. Vyzbierané veci poputovali do útulku Viac úsmevov v Piešťanoch.

            Pre psíky a mačičky sa vyzbierali rôzne užitočné potreby - staré deky, uteráky, obojky, vodidlá, hračky, piškóty, granuly, konzervy... Naši žiaci všetky veci pobalili a pani uč. Štefanová ich zaviezla do karanténnej stanice. Priamo na mieste sa pani učiteľka stretla s opustenými mačičkami a psíkmi, niektoré z nich aj vyvenčila.

            Zamestnanci útulku nám veľmi pekne poďakovali za našu zbierku. Veríme, že všetky potreby, ktoré sme priniesli, psíkom a mačičkám aspoň trošku uľahčia ich veľakrát neľahký osud a život v útulku.

            Na záver ešte raz veľmi pekne ďakujeme všetkým, ktorí prispeli. Budeme sa tešiť, ak sa nám takáto bohatá zbierka podarí zorganizovať i na budúci školský rok.

            A. Štefanová

          • Svet okolo nás - detská konferencia Heuréka

          • V dňoch 24. a 26.10. 2023 sme zorganizovali už 3. ročník detskej vedeckej konferencie Heuréka. Tentokrát sa na konferenciu prihlásili žiaci všetkých slovenských základných škôl v Senci, spolu sme videli 18 prezentácií v dvoch kategóriách (10-12 rokov a 13-15 rokov). Porota, ktorej predsedala PaedDr. Jana Fedorová a boli v nej zastúpení aj členovia žiackych parlamentov z jednotlivých škôl, udelila 5 cien poroty a jednu hlavnú cenu. Druhú hlavnú cenu získali všetci účastníci konferencie - a tou cenou bol Cestovný lístok do Technického múzea vo Viedni, kde strávili zaujímavé predpoludnie. 

            Ocenení boli títo žiaci a žiačky:

            kategória 10-12 rokov:

            Teodor Štefan Slavkovský, SZŠ Senec (Hmla)

            Adrián Hutník, ZŠ Mlynská (Zemetrasenie)

            Bruno Badín a Alex Sečkár, ZŠ JGT (Čo dokáže tornádo)

            kategória 13-15 rokov:

            Viktória Konkoľová a Sabina Bernátová, ZŠ JGT (Ako funguje moderná domácnosť)

            Patrik Procháczka a Markus Kypr, SZŠ Senec (Camera Obscura)

            Hlavná cena poroty:

            Stanislav Bicek, SZŠ Senec (Sopka)

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Heuréka.

        • Opäť sme rozbehli našu Školu pre rodičov
          • Opäť sme rozbehli našu Školu pre rodičov

          • Po slávnostnom otvorení nových priestorov sme ich hneď využili na prvé stretnutie v rámci našej Školy pre rodičov. Záujem o workshopy našich hostí bol veľký a ohlas po ich skončení priam výborný. Doc. Mgr. Martin Kuruc PhD. z Pedagogickej fakulty UK viedol workshop Rozdielny pohľad rodičov a učiteľov na to, čo dieťa potrebuje a Mgr. Michal Božík z VÚDPaP diskutoval s rodičmi na tému Sprevádzanie detí svetom internetu / vedomé, zodpovedné rodičovstvo. 

            Už teraz vás všetkých pozývame na ďalšie večerné "vyučovanie pre rodičov", ktoré sa bude konať v stredu 29.11. a budete si môcť vybrať z dvoch workshopov:

            Naše skúsenosti s Hejného matematikou  alebo Smartbooks (prezentácia modernej učebnej platformy).

            Tešíme sa na vás. 

          • Ako sa vestibul zmenil na foyer...

          • Počas letných prázdnin sme sa po dohode s novým vedením SOŠ AaP pustili do rekonštrukcie spoločných priestorov v našom pavilóne. Architektonický návrh vypracoval Ing. Arch. Marcel Mikulec a postupne sa starý nelákavý vzhľad vstupnej haly začal meniť až do podoby, ako ju vidíme dnes. Celkové náklady na rekonštrukciu sa vyšplhali do výšky takmer 35 tisíc eur, pričom 10 811,06 eura sme získali z vašich darov v rámci dobrovoľného príspevku. Vytvorili sme nové, atraktívne a multifunkčné prostredie, ktoré sa môže stať miestom zaujímavých stretnutí a podujatí. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Vestibul.

          • Úspešní šachisti na turnaji

          • V stredu 25.10.2023 sa uskutočnil šachový turnaj o Pohár starostu Tomášova, na ktorom našu školu reprezentovalo 6 žiakov. Výborný výsledok - 2. miesto - obsadil Šimon Baršváry zo 7.B. Do krajského kola postupuje nielen Šimon, ale aj Adelka Kubíčková zo 6.A. Obom srdečne blahoželáme a budeme im v kraji držať palce. 

          • MEDZIPREDMETOVÁ EXKURZIA DEVÍN V MINULOSTI A DNES

          • Naši siedmaci sa 18. októbra neučili klasicky, v škole, ale v exteriéri. A to nie v hocijakom! Deň strávili na nádhernom mieste, pri sútoku riek Dunaj a Morava, na Devíne. Navštívili hrad, kde sa dozvedeli viac o slávnej minulosti Slovanov, absolvovali literárny ateliér, na ktorom spoznávali povesti o Devínskom hrade a odkaz štúrovcov, a napokon sa vydali na prechádzku nádhernou prírodou Národnej rezervácie Devínska Kobyla. Medzipredmetovú dejepisno-literárno-geograficko-biologickú exkurziu zakončili pod malebným geologickým unikátom – pieskovým vrchom Sandberg. Počasie im prialo, nálada bola výborná, nechýbala chuť objavovať nové veci miesta. Skrátka, vydarená jesenná exkurzia. Taká, aká má byť! :)

          • Škola pre rodičov, učiteľov a priateľov školy

          • Srdečne pozývame všetkých záujemcov na prvé stretnutie Školy pre rodičov, ktoré sa uskutoční už v utorok 24.10.2023. Po slávnostnom otvorení zrekonštruovaných priestorov vstupnej haly sa prihovorí riaditeľka školy a predstaví smerovanie školy pre nasledujúce roky a potom si účastníci môžu vybrať jeden z dvoch pripravených workshopov so zaujímavými hosťami. Prihlasovanie na workshopy je spustené v edupage, neváhajte, počet účastníkov je obmedzený. Vaša škola

          • E-shop so školským oblečením je tu!

          • Aj tento rok máme pre Vás skvelú správu!

            Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia, o podobe ktorej ste sami rozhodli. Tento školský rok prichádza obohatená o nové produkty, farby a eko oblečenie. Jej náhľad vidíte nižšie a je možné si ju aktuálne zaobstarať v našom e- shope: https://www.kraloveskoly.cz/senec/ 

             

            Objednávanie bude spustené od 18.10.2023  a bude možné až do 3.11. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť nový kúsok so školským logom!  

          • Naše učiteľky na DM ženskom behu 2023

          • Ani dážď neodradil naše p. učiteľky - Maťku S., Danku Ť., p. psychologičku Laďku a ani p. riaditeľku od toho, aby sa spolu s ďalšími viac ako 2500 bežkyňami zapojili do 11. ročníka DM ženského behu 2023 v Bratislave. Možno to bude dobrou motiváciou aj pre vás ostatných - detí i dospelých, aby ste sa bežali za našu školu a zapojili sa do tradičného Seneckého behu okolo Slnečných jazier, ktorý sa uskutoční už túto sobotu 30.9.2023 so štartom od amfiteátra na Hečkovej ulici. Tešíme sa na vašu účasť a ukážme všetkým, že sme skutočne aktívna škola. 

            Registrácia tu: Senecký beh okolo Slnečných jazier 2023 (sportsoft.cz)

          • Rozhýb svoju školu

          • Opäť raz úspešný deň v rámci projektu Rozhýb svoju školu! Tento rok sme do jeho organizácie zapojili trénerov z Big Street Project Senec pod vedením Tomáša Huszára. Skákali sme na švihadlách, skladali písmenká, cvičili capoeiru, jiu-jitsu, tancovali sme, deti bavila aj streľba s nerfkami, naháňanie čertových chvostíkov a v Big Street telocvični si vyskúšali parkour. Zvládli sme aj dažďové prehánky, vyplavili sme dostatok endorfínov, ktoré by vám mohli vydržať po celý predĺžený víkend. Ďakujeme organizátorom Zuzke Huttnerovej a Tomášovi a všetkým zamestnancom školy, ktorí sa podieľali na bezproblémovom priebehu dnešného dňa.

            Rozhýb svoju školu sme organizovali s finančnou podporou Mesta Senec.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Rozhýb svoju školu.

            V pondelok sa začnú hýbať už aj naše mozgové závity :). 

          • Rozhýb svoju školu už zajtra!

          • Vo štvrtok 14.9. sa uskutoční už 4. ročník športového podujatia Rozhýb svoju školu, ktoré sme tentokrát pripravili v spolupráci s Big Street Project. Program je bohatý a nápaditý, pripravení sme aj na nepriaznivé počasie. 

            Podujatie sa koná s finančnou podporou Mesta Senec.